Nieuwe startlocatie Marveld ATB-tocht Groenlo

Marveldtocht 2017

Zaterdag 30 december organiseert de Ren en Toerclub Groenlo (RTCG) weer haar klassieker onder de Achterhoekse veldtoertochten, namelijk de Marveld ATB-tocht. Dit is de manier om op de mountainbike 2017 sportief en gezellig af te sluiten. Na 21 jaar gestart te zijn vanaf Marveld Recreatie zal er dit jaar gestart worden vanaf tennis- en golfcomplex De Blanckenborg in Groenlo. Dit complex is tevens onderdeel van Marveld Recreatie en voorziet nog beter als start- en finish locatie van deze tocht.

Tussen 8.30 en 10.00 uur kan er gestart worden voor een route van 35, 45 of 55 kilometer. De route voert de deelnemers over een geheel uitgepeild parcours door het Achterhoekse coulisselandschap van Grolle tot Rekken en van Lievelde tot het Duitse Zwillbrock. Traditiegetrouw doorkruist de tocht weer de 'Kneipe von Ludwig'. Dit is tevens de pauzeplek en er is een reparatiestand van Goossens Groenlo aanwezig.

Deelnamekosten zijn €6,- en voor NTFU-leden €5,-. Voor NTFU en KNWU leden is er de mogelijkheid om elektronisch in te schrijven met de ledenpas bij de stand Scan&Go. Met de deelname steunen de fietsers automatisch het goede doel 'Kanjers voor Kanjers' en het Duitse goede doel 'Aktion Lichtblicke'.

Ook nieuw dit jaar is de Kanjers voor Kanjers Mountainbike jeugdclinic. Ervaren instructeurs leren kinderen vanaf 6 jaar de techniek, sturen en veiligheid van het mountainbiken. Meer informatie hierover vind je op www.skvk.nl. Deze deelname is gratis en indien je geen eigen mountainbike hebt worden deze beschikbaar gesteld.

Indien er weersomstandigheden zijn die het niet toelaten om het door te laten gaan dan zal dit gemeld worden op www.rtcg.nl.

Marveld ATB-tocht / Zaterdag 30 december 2017 / 34-45-55km / Vertrek tussen 8:30 en 10:00 /
De Blanckenborg: Oude Winterswijkseweg 45a 7141 DE Groenlo