Deelname-record Marveld ATB-tocht 2018

De 23ste editie van de Marveld ATB-Tocht, georganiseerd door de Ren- en Toerclub Groenlo, heeft geleid tot een deelname-record. Ruim 1700 mountainbikers zijn aan de start verschenen van deze mountainbiketocht die voert door bos, veld en kroeg. De route voerde de deelnemers over een geheel uitgepijld parcours door het Achterhoekse coulissenlandschap van Grolle tot Rekken en van Lievelde tot het Duitse Zwillbrock. 

De organisatie had vooraf al rekening gehouden met een grote deelname. Zo waren er al extra krentenbollen ingekocht en parkeerplaatsen gerealiseerd. De deelname van ruim 1700 internationale deelnemers overtrof alle verwachtingen. Ook dit jaar deden er weer vele oosterburen mee. En deze kwamen niet allemaal uit de grensstreek want er waren zelfs Duitse deelnemers uit Dortmund en Hamburg. 

Met een temperatuur van 6 graden en geen regen waren de omstandigheden ideaal te noemen. Ook de paden bleven goed begaanbaar en ondanks de drukte kon ieder zijn eigen tempo rijden. De doorkomst door de Kneipe bij pauzelocatie Landgasthof Reirink is ieder jaar voor veel deelnemers een hoogtepunt uit de tocht. Daar ontstond wel een korte wachtrij want 1 voor 1 fietst men onder aanmoediging van de aanwezige cafégasten dwars door de kroeg.

Zo werd het wielerjaar sportief en gezellig afgesloten door de fanatieke fietsers.

De RTCG dankt alle vrijwilligers, landeigenaren en sponsoren voor het mogelijk maken van deze tocht! Ook alle deelnemers hartelijk dank voor de deelname.

Foto's zijn terug te vinden op Facebook:

- Voor de pauze deel 1
- Voor de pauze deel 2
- Durch die Kneipe & pauze
- Na de pauze
- Video ZSOM Omroep Groenlo