Deelname-record Marveld ATB-tocht 2018

De 23ste editie van de Marveld ATB-Tocht, georganiseerd door de Ren- en Toerclub Groenlo, heeft geleid tot een deelname-record. Ruim 1700 mountainbikers zijn aan de start verschenen van deze mountainbiketocht die voert door bos, veld en kroeg. De route voerde de deelnemers over een geheel uitgepijld parcours door het Achterhoekse coulissenlandschap van Grolle tot Rekken en van Lievelde tot het Duitse Zwillbrock. 

De organisatie had vooraf al rekening gehouden met een grote deelname. Zo waren er al extra krentenbollen ingekocht en parkeerplaatsen gerealiseerd. De deelname van ruim 1700 internationale deelnemers overtrof alle verwachtingen. Ook dit jaar deden er weer vele oosterburen mee. En deze kwamen niet allemaal uit de grensstreek want er waren zelfs Duitse deelnemers uit Dortmund en Hamburg. 

Met een temperatuur van 6 graden en geen regen waren de omstandigheden ideaal te noemen. Ook de paden bleven goed begaanbaar en ondanks de drukte kon ieder zijn eigen tempo rijden. De doorkomst door de Kneipe bij pauzelocatie Landgasthof Reirink is ieder jaar voor veel deelnemers een hoogtepunt uit de tocht. Daar ontstond wel een korte wachtrij want 1 voor 1 fietst men onder aanmoediging van de aanwezige cafégasten dwars door de kroeg.

Zo werd het wielerjaar sportief en gezellig afgesloten door de fanatieke fietsers.

De RTCG dankt alle vrijwilligers, landeigenaren en sponsoren voor het mogelijk maken van deze tocht! Ook alle deelnemers hartelijk dank voor de deelname.

Foto's zijn terug te vinden op Facebook:

- Voor de pauze deel 1
- Voor de pauze deel 2
- Durch die Kneipe & pauze
- Na de pauze
- Video ZSOM Omroep Groenlo

Update Marveld ATB-tocht 2018

wijziging afstand - parkeren - weersvoorspelling - advies bandenspanning

49 in plaats van 45 kilometer
De Marveldtocht kent dit jaar de volgende 3 afstanden: 35, 49 en 60 kilometer. De organisatie heeft de middellange route van 45 kilometer namelijk verlengd naar 49 kilometer. De organisatie wil zo veel mogelijk van de mooie omgeving laten zien en het is zonde om bepaalde bospaden links te laten liggen.

Parkeren
Voor diegenen die met de auto naar Groenlo komen is er voldoende parkeergelegenheid. Volg de bordjes en je word opgevangen door één van de vele vrijwilligers. Parkeren is onder andere mogelijk bij Sportpark Den Elshof aan de Oude Winterswijkseweg en parkeerterreinen van diverse bedrijven aan de Parallelweg.

Uitnodiging najaarsvergadering RTCG en clubkledinguitverkoop

Op maandag 12 november aanstaande organiseert de RTCG haar najaarsvergadering in het zaaltje achter Café De Kroon (Frieling) aan de Notenboomstraat 46, 7141 AD  Groenlo. Aanvang 20.00 uur. Het bestuur nodigt de leden hiervoor van harte uit. Bij verhindering graag een afmelding bij de secretaris via secretaris@rtcg.nl. Voor de agenda klik verder. 

Voorafgaand aan de vergadering zal van 19.00 tot 20.00 uur uitverkoop van clubkleding zijn. Kleding die we op voorraad hebben is tegen hoge kortingen te koop.

Maarten Tjallingii vervangt Steven de Jongh tijdens RTCG-wielercafé vrijdag 2 november

 

******* UPDATE *******
 

Steven de Jongh ondervindt nog te veel last van de gevolgen van het ongeval dat hij eerder deze maand in Spanje had. Daarop heeft hij zijn bezoek aan het RTCG-wielercafé van aanstaande vrijdag 2 november helaas af moeten zeggen. We hebben echter een vervanger van formaat kunnen strikken: Maarten Tjallingii. Als renner won hij onder andere de Ronde van België en stond hij in 2011 op het podium bij Parijs-Roubaix. Daarnaast reed hij tijdens de Giro van 2016 binnen de Lotto Jumbo-ploeg de sterren van de hemel toen de Italiaanse rittenkoers door Gelderland trok en veroverde hij zelfs de blauwe leiderstrui voor het bergklassement. Anno 2018 is Tjallingii actief als wielercommentator en coach.

Pagina's