Weekend Rödinghausen 28-29 nov 2009

Tags: 

Na de nodige voorbereidingen van Bernard en Joop zijn we met 11 personen vertrokken naar Rödinghausen om te gaan mountainbiken.

rodinghausen

We zijn 28 november ‘s morgens om 7 uur vertrokken en 9.15 zaten we aan de koffie met kuchen in “gasthof zum nonnenstein”. Rond 11.00 uur zijn we in 2 groepen vertrokken om met de ene groep 50 km en de andere groep 70 km te fietsen. Het weer was op dat moment droog en redelijk. Doordat het de laatste tijd flink geregend had waren de paden zeer slecht. In het begin was het moeilijk de weg te vinden maar later kregen we de smaak te pakken.

Het weer werkte niet echt mee en door de vele steile beklimmingen en afdalingen was er sprake van de nodige schifting onder de mountainbikers, hierdoor was iemand van de route geraakt en moesten we onze telefoons raadplegen om de groep weer compleet te krijgen. Terug in het hotel was een warme douche heel erg op z’n plaats. Na wat borrelwerk en sterke verhalen werd het tijd voor de sauerkraut met het nodige vlees wat er in ging als ……

Om het eten wat te laten zakken zijn we een ommetje wezen maken om daarna de kroeg weer in te duiken. De 2e dag na het ontbijt werd er eerst druk gesleuteld omdat er bij wat fietsen de remmen niet goed functioneerden. Na de nodige beklimmingen was er weer pech voor Joop omdat hij voor de 2e keer door z’n ketting trapte maar het leed werd snel verholpen.

We hadden afgesproken om in Bad Essen gezamenlijk koffie te drinken in een hotel. Het weer was beter dan de dag ervoor. Op de route zaten bijzonder zware beklimmingen en afdalingen die zonder kleerscheuren werden genomen. Weer bij het hotel aangekomen kon er worden gedoucht. Hierna wachtte nog een maaltijd met soep en brood die bijzonder goed smaakte. Nu was het tijd om de koffers en fietsen in te laden en de terug reis te aanvaarden. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend.

Groet R.E.