Tristan Hoffman Challenge

Tags: 

Op vrijdag 24 juni jl, vond voor de tweede keer de Tristan Hoffman Challenge plaats. Dit maal hadden 88 enthousiaste deelnemers zich voorbereid op de beklimming van de Col de la Bonette. Onder de deelnemers bevonden zich ook twee RTCG leden, Erik Schuurmans en Ronald Brockötter. Na een gedegen voorbereiding, vertrok het gezelschap richting Zuid Frankrijk, naar Jausiers dat aan de voet van de beklimming ligt.

De Bonette is de hoogste en langste col van Europa, met een gemiddeld stijgingspercentage van 7% en een klim van 24 kilometer naar de top, een serieuze uitdaging voor elke wielrenner. In de aanloop van de beklimming zijn de wegen breed en is het stijgingspercentage 5-6%, maar al na vier kilometer versmalt de weg wordt het steiler (rond de 7%), maar het blijft een lekker lopende klim. De eerste kilometers liggen tussen bomen, en na zo’n 14 km veranderd het landschap als de boomgrens wordt gepasseerd.

De route wordt steiler en de ijle lucht in combinatie met de al maar oplopende weg, maakt de beklimming zwaar. Dicht onder de top, is er dan nog de “Cime de la Bonette” een stuk met een stijgingspercentage van 15%, wat na 20km klimmen een haast onmogelijke hindernis lijkt. Toch slaagden de meeste deelnemers erin om de top te bereiken en werd er gezamenlijk een bedrag van ruim € 61.000 opgehaald voor de Stichting Kanjers voor Kanjers.

De Challenge werd afgesloten met een feestavond op het dorpsplein van Jausiers, samen met de plaatselijke bevolking en het mee gereisde dweilorkest. “Een prachtige ervaring, die we zeker nog lang zullen herinneren en die we iedere RTCG-er kunnen aanraden.”

Tristan Hoffman Challenge