Lid worden van RTCG

Tags: 

Leuk dat je lid wilt worden van de Ren- en Toerclub Groenlo, afgekort RTCG. Hieronder hebben we de belangrijkste informatie op een rij gezet betrekking tot het fietsen bij onze club, het lidmaatschap en de kleding. We maken meerdere keren per week samen ritten en organiseren ook clubtochten. Dit doen we in verschillende groepen en niveaus. Je kunt dus altijd aansluiten bij het niveau dat het beste bij je past. Voordeel van een lidmaatschap van de RTCG is dat je ook direct lid bent van NTFU en daarmee ook verzekerd bent tijdens trainingstochten en toertochten. Meer informatie en de voorwaarden van de verzekering vind je op de site van de NTFU.

Het hele jaar door fietsen

De RTCG-leden fietsen het hele jaar door; in het voorjaar en de zomer op de weg en in de herfst en winter op de ATB of cyclocrosser. Al onze ritten vertrekken vanaf de parkeerplaats voor onze sponsor Goossens Tweewielers aan de Ruurloseweg in Groenlo.

Wegseizoen

Het wegseizoen begint op 1 april. Eigenlijk in de week nadat de zomertijd in gaat. Dit zijn de dagen dat we samen rijden:

  • Dinsdagavond, vertrek 18.45 uur *)
  • ​Donderdagavond, vertrek 18.45 uur *)
  • Woensdagochtend, vertrek 10.00 uur (seniorengroep)
  • Woensdagmiddag, vertrek 13.00 uur **)
  • Zaterdagmiddag, vertrek 13.00 uur **)

*) Deze avonden rijden we in vier groepen. Elke groep hanteert zijn eigen maximum snelheid.
Groep 4: maximumsnelheid 30 km/uur (gemiddelde van ongeveer 27 km p/uur)
Groep 3: maximumsnelheid 33 km/uur (gemiddelde van ongeveer 30 km p/uur)
Groep 2: maximumsnelheid 36 km/uur (gemiddelde van ongeveer 33 km p/uur)
Groep 1: geen maximum, afhankelijk van de groepssamenstelling

**) Tijdens deze tochten wordt de snelheid aangepast op de samenstelling van de groep. Eventueel wordt de groep gesplitst, afhankelijk van het aantal leden dat deelneemt. Belangrijkste regel is samen uit, samen thuis.

MTB-seizoen

Het MTB-seizoen begint op 1 oktober. Vanwege de vroeg invallende duisternis wordt er ’s avonds niet gefietst. Dit zijn de dagen dat we samen rijden:

  • Woensdagochtend, vertrek 10.00 uur (seniorengroep)
  • Woensdagmiddag, vertrek 13.00 uur
  • Zaterdagmiddag, vertrek 13:00 uur

Clubkleding

Als lid van de RTCG ben je verplicht om tijdens trainingsavonden en tochten de RTCG-kleding te dragen. Deze kleding schaf je zelf aan. We kennen een zogenoemd starterspakket bestaande uit een shirt met korte mouw, een shirt met lange mouw, een korte broek en een paar sokken. De kosten hiervan bedragen slechts € 135,-. Meer informatie over het passen en de aanschaf van de kleding ontvang je nadat je lid bent geworden van onze vereniging.

Contributie

Uiteraard betaal je ook bij de RTCG contributie; € 60,- per jaar. De contributie wordt door middel van een automatische incasso in februari van je rekening afgeschreven. Goed om te weten is dat de contributie inclusief de genoemde NTFU-verzekering is.

Aanmelden als lid

Hebben we je enthousiast gemaakt voor de RTCG en het fietsen bij onze club? Mooi! Weet je het nog niet zeker en wil je eerst een paar keer meerijden? Geen probleem. Of wil je eerst nog wat meer informatie? In alle gevallen kun je contact opnemen met bestuurslid Mathijs Paf via het telefoonnummer (06) 48 37 34 68 of e-mail ledenadministratie@rtcg.nl

We begroeten je graag!