Zaterdag 18 augustus TOERTOCHT Ronde van de Achterhoek

Een dag voordat de wedstrijdrenners in actie komen, wordt op zaterdag 18 augustus de Ronde van de Achterhoek Toertocht verreden.  Wil je een mooie tocht rijden, waarbij je een prachtig beeld krijgt van de Achterhoek en voor een groot deel het wedstrijdparcours van een dag later aflegt? Dan mag je deze toertocht echt niet missen!

Voor deelname aan de Ronde van de Achterhoek Toertocht kan gekozen worden tussen twee afstanden (120 kilometer of 175 kilometer), maar bijzonder is bovenal dat je kun starten op liefst zeven verschillende locaties. De hele ronde kan op alle locaties gestart worden. In Vorden, Doetinchem, Westendorp en Ulft kan gestart worden voor de halve ronde van 120 kilometer en in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden en Westendorp voor de halve ronde die eveneens 120 kilometer is.

Starttijden

  • Starten tussen 08:30 uur en 9:30 uur.
  • Finishen tot 16:00 uur.

Afstanden

Per startplaats zijn er 2 afstanden mogelijk:

1. Halve ronde West (start in Vorden, Doetinchem, Westendorp of Ulft) van 130 kilometer of halve ronde Oost (start in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden of Westendorp) van 130 kilometer.

2. Hele ronde 175 kilometer

Van elke afstand is een kaartje beschikbaar met de route en calamiteitennummers.

Over de grote ronde

De grote ronde heeft startmogelijkheden in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden en Doetinchem en deze voert U door de gemeentes Montferland, Oude IJsselstreek, Aalten, Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland, Bronckhorst en Doetinchem.

Over de halve ronde Oost
De oostelijke halve ronde kan gestart worden in Ulft, Aalten, Winterswijk, Groenlo en Vorden en kent als routelus de lokaties Silvolde, Sinderen, Aalten, Winterswijk, Groenlo, Beltrum, Ruurlo, Vorden, Westendorp en Terborg

Over de halve ronde West
De westelijke halve ronde start in Vorden, Doetinchem en Ulft en heeft ook een flinke inspanning van de klimmers nodig. De routelus loopt via Terborg, Westendorp, Vorden, Toldijk, Hengelo, Laag Keppel, Doetinchem, Zeddam (de muur), Beek (Peeskesbult), ’s Heerenberg en Ulft 

Startlocaties

Er zijn zeven startplaatsen; Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden, Doetinchem, Westendorp en Ulft. Dit zijn tevens tussenstoplocaties, waar gratis een bidon bijgevuld kan worden of even een tussenstop te nemen is als rustpauze.

In Groenlo kun je starten bij Sportpark Den Elshof, Elshofweg 1 voor de hele ronde & halve ronde Oost.
 

De andere startlocaties zijn:

Ulft: RTC De Wildt, Clubhuis aan Dr. Arienstraat 5, Ulft (hele ronde, halve ronde West & Oost)
Aalten: TWV De Peddelaars, Partycentrum ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44, Aalten (hele ronde & halve ronde Oost)
Winterswijk: FTC Wenters, Steakhouse Vivaldi, Haartweg 2, Winterswijk – Miste (hele ronde & halve ronde Oost)
Vorden: VRTC Vorden, De Herberg, Dorpsstraat 10a, Vorden (hele ronde, halve ronde Oost & West)
Doetinchem: RTC De Zwaluwen, Clubhuis aan Fabriekstraat 47, Doetinchem (hele ronde & halve ronde West)
Westendorp: Kulturhus de Vos, Halseweg 2, Westendorp, (halve ronde West & Oost)