Vrijdag 2 november RTCG-wielercafé met Leon van Bon, Bruno Bobbink én Steven de Jongh

Leon van Bon, Bruno Bobbink en Steven de Jongh. Deze toppers mogen we op vrijdagavond 2 november aanstaande verwelkomen op ons tweede RTCG-wielercafé in Sportcafé Den Elshof. Met zo’n kopgroep móet het wel een fantastische, informatieve en bovenal beregezellige avond worden. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Wielerliefhebbers komen op vrijdag 2 november tijdens het RTCG-wielercafé volop aan hun trekken met deze drie aansprekende gasten, elk met een geweldig verhaal. We stellen ze graag aan je voor:

Leon van Bon, 2x winnaar touretappe
Leon van Bon wist twee etappes in de Ronde van Frankrijk op zijn naam te schrijven: in 1998, toen hij nog in dienst was van de Rabobankploeg, won hij de rit over de 210 kilometer naar Pau en twee jaar later was hij de snelste in de etappe naar Tours (198,5 km). In 2000 en 2005 werd hij Nederlands kampioen. Hij fietste onder andere voor Rabobank, Domo-Farm Frites en Lotto-Domo. Van Bon werkt nu als fotograaf en test daarnaast racefietsen voor het blad Fiets.

Bruno Bobbink, wielrennen 2.0
Bruno Bobbink is fietsgek en van allerlei fietsmarkten thuis. Hij maakt extreem lange en zware ritten, fungeert als rondemister bij de Amstel Gold Race Ladies toer maar is bovenal wielervlogger met een grote schare volgers op social media en zijn site www.fietsbenen.nl. Bruno Bobbink brengt in zijn youtube-video’s veel bekende wielrenners op een verrassende manier voor het voetlicht en is regelmatig samen met Leon van Bon op stap.

Steven de Jongh, ploegleider Contador en Mollema
En dan Steven de Jongh. Deze dagen was hij volop in het nieuws na een fietsongeval in Spanje. Na een kort verblijf in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis om te herstellen. We duimen dat hij tijdig is hersteld om acte de preseance te geven bij ons wielercafé.
Steven de Jongh begon zijn carrière als schaatser, maar stapte over naar het wielerpeloton. Hij reed bij TVM en later bij Rabobank en Quick Step. Daar behaalde hij ook zijn meeste overwinningen zoals Veenendaal-Veenendaal, de E3-Prijs Harelbeke, Kuurne-Brussel-Kuurne en Nokere Koerse. Na zijn actieve loopbaan gaat hij aan de slag als ploegleider bij Team Sky en daarna bij Saxo-Tinkoff. Na het opheffen van Saxo-Tinkoff werd de Jongh ploegleider bij Trek-Segafredo met renners als Alberto Contador, Bob Jungels en Bauke Mollema.

De toppers schuiven vanaf 20.00 uur aan tafel bij Rik Wamelink, lid van de RTCG en begenadigd presentator. Ook Rik is helemaal thuis in de professionele wielerwereld. Jarenlang maakte hij de video’s voor de Rabobank-wielerploeg en interviewde hij tal van kleppers.

Meld je direct aan
De entree bedraagt € 7,50 euro per persoon. Dat is inclusief een heerlijk koud kwaliteitsbiertje van Stadsbrouwerij ‘Brouwersnös’ of ander drankje dat je wordt aangeboden door Rob Porskamp van Sportcafé Den Elshof. Leden van de RTCG betalen € 5,00 per persoon inclusief een consumptie. Vriendelijk verzoek om de entree contant te voldoen. Mogen we op je komst rekenen? Meld je dan nu gelijk aan door een mailtje te sturen naar voorzitter@rtcg.nl. We reserveren dan een plek voor je.

 

RTCG WIELERCAFÉ 2018

  • Sportcafé Den Elshof, Elshofweg 1, 7141 DH Groenlo 
  • Vrijdag 2 november
  • Inloop vanaf 19.30 uur
  • Aanvang 20.00 uur
  • € 7,50 entree (leden RTCG € 5,00) inclusief consumptie