Maarten Tjallingii vervangt Steven de Jongh tijdens RTCG-wielercafé vrijdag 2 november

 

******* UPDATE *******
 

Steven de Jongh ondervindt nog te veel last van de gevolgen van het ongeval dat hij eerder deze maand in Spanje had. Daarop heeft hij zijn bezoek aan het RTCG-wielercafé van aanstaande vrijdag 2 november helaas af moeten zeggen. We hebben echter een vervanger van formaat kunnen strikken: Maarten Tjallingii. Als renner won hij onder andere de Ronde van België en stond hij in 2011 op het podium bij Parijs-Roubaix. Daarnaast reed hij tijdens de Giro van 2016 binnen de Lotto Jumbo-ploeg de sterren van de hemel toen de Italiaanse rittenkoers door Gelderland trok en veroverde hij zelfs de blauwe leiderstrui voor het bergklassement. Anno 2018 is Tjallingii actief als wielercommentator en coach.

Naast Maarten Tjallingii schuiven ook Leon van Bon en Bruno Bobbink aan tafel. Leon van Bon wist twee etappes in de Ronde van Frankrijk op zijn naam te schrijven: in 1998, toen hij nog in dienst was van de Rabobankploeg, won hij de rit over de 210 kilometer naar Pau en twee jaar later was hij de snelste in de etappe naar Tours (198,5 km). In 2000 en 2005 werd hij Nederlands kampioen. Hij fietste onder andere voor Rabobank, Domo-Farm Frites en Lotto-Domo. Van Bon werkt nu als fotograaf en test daarnaast racefietsen voor het blad Fiets.
Bruno Bobbink is fietsgek en van allerlei fietsmarkten thuis. Hij maakt extreem lange en zware ritten, fungeert als rondemister bij de Amstel Gold Race Ladies toer maar is bovenal wielervlogger met een grote schare volgers op social media en zijn site www.fietsbenen.nl. Bruno Bobbink brengt in zijn youtube-video’s veel bekende wielrenners op een verrassende manier voor het voetlicht en is regelmatig samen met Leon van Bon op stap.

De toppers schuiven vanaf 20.00 uur aan tafel bij Rik Wamelink, lid van de RTCG en begenadigd presentator. Ook Rik is helemaal thuis in de professionele wielerwereld. Jarenlang maakte hij de video’s voor de Rabobank-wielerploeg en interviewde hij tal van kleppers.

Zeker van een plaats? Meld je aan!
De entree bedraagt € 7,50 euro per persoon. Dat is inclusief een heerlijk koud kwaliteitsbiertje van Stadsbrouwerij ‘Brouwersnös’ dat je wordt aangeboden door Rob Porskamp van Sportcafé Den Elshof. Leden van de RTCG betalen € 5,00 per persoon inclusief een consumptie. Vriendelijk verzoek om de entree contant te voldoen. Mogen we op je komst rekenen? Meld je dan nu gelijk aan door een mailtje te sturen naar voorzitter@rtcg.nl. We reserveren dan een plek voor je.

 

RTCG WIELERCAFÉ 2018

  • Sportcafé Den Elshof, Elshofweg 1, 7141 DH Groenlo 
  • Vrijdag 2 november
  • Inloop vanaf 19.30 uur
  • Aanvang 20.00 uur
  • € 7,50 entree (leden RTCG € 5,00) inclusief consumptie