Fietsen mag weer met z'n 4-en mét 1,5 meter afstand

De overheid versoepelt de coronaregels stukje bij beetje. Ook voor de wielersport. We mogen vanaf vandaag – maandag 11 mei – weer in groepen van MAXIMAAL 4 personen de weg op. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden:

  • Fiets je samen met personen uit hetzelfde huishouden (bijvoorbeeld je partner en kinderen), dan geldt de 1,5 meter afstand tot elkaar niet. Je houdt uiteraard wél 1,5 meter afstand tot andere verkeersdeelnemers.
  • Komen je fietsgenoten NIET uit je eigen huishouden? Dan houd je 1,5 meter afstand tot elkaar én tot andere verkeersdeelnemers.
  • Fiets met maximaal 4 personen in een groep.
  • Respecteer de 1,5 meter afstand tot andere verkeersdeelnemers.
  • Vermijd drukte. Kies een route over brede wegen en fietspaden, waar het makkelijker is om 1,5 meter afstand te bewaren.
  • Fiets alleen naast elkaar waar dat kan. Zo niet: fiets achter elkaar. Rits op tijd.
  • Als inhalen of passeren niet mogelijk is, houd je ruim voldoende afstand tot anderen.

Het is ontzettend goed nieuws dat we weer in klein-groepsverband de weg op mogen. Desondanks hebben we als bestuur moeten besluiten om de wekelijkse clubritten nog niet op te pakken. Het rijden in kleine groepjes, de anderhalve meter-richtlijn en het feit dat samenscholingen op last van boetes nog verboden zijn (verzamelen is daarmee geen optie), maakt dat clubritten ‘logistiek’ gezien nog onwerkbaar zijn. We hopen dat je hiervoor begrip hebt. Het staat je uiteraard vrij om zelf een groepje van 4 te formeren en samen te gaan rijden mét anderhalve meter onderlinge afstand.

Kijk voor meer informatie op de site van de NTFU.

Deel je ritten op de RTCG-komootpagina

Velen van ons maken wekelijks een of meerdere leuke ritten. Waarom zouden we die niet met elkaar delen, zodat we elkaars pareltjes kunnen rijden? Even uit de comfortzone stappen met een andere ritje, een gebied doorkruisen waar je normaliter niet snel komt. Hoe en wat? Simpel: we hebben als club de beschikking over een pagina op het routeplatform Komoot. Routes die op deze pagina staan, kun je downloaden en narijden. Je hoeft hiervoor alleen een gratis account aan te maken op Komoot en onze RTCG-pagina te volgen. Mooiste is als je vervolgens ook je eigen favoriete routes op de pagina zet; je kunt deze delen met de RTCG-pagina, waarna wij hem online zetten. Als club kunnen we nu geen fysieke activiteiten ontplooien, maar zo blijven we wel op een leuke manier met elkaar in verbinding.

Verdien een bidon met je foto op facebook

En als je dan een route van Komoot (of je eigen favoriete rondje) rijdt, maak dan onderweg ook eens een (paar) leuke foto(’s) van opvallende dingen die je ziet, markante punten, mensen of dieren, bijzondere plaats- of straatnaamborden. Het is leuk als je jezelf er ook bij op zet, een selfie dus. Mail de foto('s) naar voorzitter@rtcg.nl, app naar 06 51 02 44 73 (Harrie Hoitink) of stuur de foto('s) via een persoonlijk bericht naar onze facebookpagina. Vervolgens zorgen wij als bestuur ervoor dat jouw foto(‘s) op onze pagina komt te staan. Een paar leuke zinnen erbij maakt het bericht nog leuker. Voor de inzendende RTCG-ers hebben een leuke attentie in de aanbieding in de vorm van een originele RTCG-bidon (zolang de voorraad nog strekt). Ook een leuke manier om met elkaar in contact te blijven.

Groet van een digitaal overleggend bestuur,

Femke Wolterink, Jurgen Doppen, Frank Harbers, Maikel Wiggers en (klein rechtsonder) Harrie Hoitink