We mogen weer; clubritten per 1 juli van start!

Goed nieuws woensdagavond met de persconferentie van het Kabinet: de maatregelen rondom corona worden versneld versoepeld, waarmee we vanaf woensdag 1 juli aanstaande weer als vanouds de weg op mogen. Wel onder voorwaarden, maar die kunnen we prima tackelen.

Per 1 juli 2020 starten we weer officieel met onze clubritten op maandagmiddag, woensdagochtend en -middag en zaterdagmiddag. Ook op dinsdagavond en donderdagavond gaan we weer rijden (beide dagen om 18.45 uur). Belangrijk om te weten is dat de anderhalve meter tijdens het sporten vervalt. Je hoeft in de groep dus geen afstand te houden zoals nu. Ook mogen we weer in een grotere groep (maximaal 14 renners) rijden.

Er gelden wel een aantal spelregels waaraan we ons móeten houden:

  • Onderweg 1,5 meter afstand houden tot andere weggebruikers.
  • Bij het opstellen en bij terugkomst 1,5 meter afstand tot elkaar houden.
  • Ben jij of is iemand uit je familie ziek of verkouden? Thuisblijven!
  • Niet je neus legen of spugen terwijl je in het peloton rijdt.
  • Niet schreeuwen.

Op maandag, woensdag en zaterdag stellen we ons gewoon op bij Goossens. Op dinsdag- en donderdagavond gaan we het anders doen om te voorkomen dat het te druk wordt bij Goossens. De groepen 1 en 2 stellen zich op voor de voormalige bron aan de Buitenschans: 1 gaat links staan, 2 rechts. De groepen 3 en 4 stellen zich op voor de winkel van Goossens; 3 gaat links staan, 4 rechts. Houd daarbij anderhalve meter afstand tot elkaar!

Omdat de start van het seizoen net voor de vakantie valt, gaan we geen rooster voor de wegkapiteins maken. De wegkapitein die (eventueel) present is zal de leiding over de groep nemen. Is er geen wegkapitein aanwezig, dan zorgt de groep er zelf voor dat er veilig en verantwoord wordt gereden!

Heel veel fietsplezier en houd je aan de regels!