Dinsdag 29 maart: avondritten weer van START

Vanavond - dinsdag 29 maart - starten we weer met de avondritten. Voor het eerst in twee jaar weer eind maart. Als bestuur rekenen we voor het komende wegseizoen op een goede opkomst en hopen we op veel veilige en leuke fietskilometers.

We starten op dinsdag- en donderdagavond zoals gewoonlijk om 18.45 uur bij Goossens aan de Ruurloseweg. We rijden met vier groepen, waarbij groep 1 de formule-1 vertegenwoordigt en groep 4 de échte toerrijders zijn. Dit zijn de snelheden die de groepen hanteren:

  • Groep 1, geen maximum snelheid
  • Groep 2, maximaal 36 km/uur
  • Groep 3, maximaal 33 km/uur
  • Groep 4, maximaal 30 km/uur

Groep 4 vertrekt altijd als eerste, groep 1 als laatste. De maximale groepsgrootte is in verband met de veiligheid op de weg 14 personen. Een kleinere groep heeft de voorkeur. We hanteren het principe van samen-uit-samen-thuis. Als groepen samensmelten wanneer er te weinig renners zijn, wordt het maximum van de LANGZAAMSTE groep aangehouden. Dus als groepen 2 en 3 samen op pad gaan, is het maximum 33 km/uur.

Streven is op een avond een rit van zo’n twee uur te maken. In het voorjaar lukt dat vanwege de vroeger invallende duisternis niet. Zorg er dan samen met je groep voor dat je op tijd (= ruim voor het donker) terug bent. En wees verstandig, monteer lampjes op je fiets. Heb je een leuke route? Schroom niet om de groep voor te stellen om die te rijden. Op de RTCG-pagina op Komoot vind je ook verschillende routes die je kunt downloaden en rijden.

Voordat corona de wereld in zijn greep kreeg, reden we altijd met wegkapiteins volgens een vast schema. Dit jaar hebben we geen vaste wegkapiteins op een avond meer, maar begeleiden onze wegkapiteins een groep op basis van beschikbaarheid en vrijwilligheid. Streven is dat de groepen 3 en 4 altijd worden begeleid door een wegkapitein. Voor de groepen 1 en 2 zal niet altijd een wegkapitein beschikbaar zijn. Is er onverhoopt geen wegkapitein beschikbaar, dan zorgt de groep er ZELF VOOR dat er netjes wordt gereden en de groep bij elkaar blijft.

Woensdagavond gravelen

De woensdagavond wordt onze vaste gravelavond. We starten dan om 18.45 uur vanaf Goossens. Wanneer er voldoende deelnemers zijn, rijden we met meerdere groepen. Voor de gravelgroep hebben we geen vaste wegkapiteins. Spreek samen af welk tempo wordt gereden en zorg er samen voor dat je samen uit gaat en ook samen weer thuis komt!

Heel veel (sociaal) fietsplezier!

Het bestuur