Zondag 27 augustus: Open Achterhoeks Sprintkampioenschap in Groenlo

Sprint jij net zo hard als Jasper Philipsen, Fabio Jakobsen of Dylan Groenewegen? Of wil jij je sprinttalent wel eens ontdekken? Neem dan op zondag 27 augustus deel aan het eerste Open Achterhoeks Sprintkampioenschap. Het kampioenschap wordt door wielerclub RTCG Groenlo georganiseerd tijdens de Ronde van de Achterhoek op start- en finishstraat Ruurloseweg in Groenlo. Naast wedstrijden voor volwassenen zijn er ook sprintraces voor de jeugd vanaf 12 jaar.

Op zondag 27 augustus start en finisht de Ronde van de Achterhoek in Groenlo. Wanneer om 12.15 uur de amateurs en profs beginnen met hun rit door het fraaie Achterhoekse land, is start- en finishstraat Ruurloseweg het domein van het Open Achterhoeks Sprintkampioenschap. Er is een kampioenschap voor volwassenen vanaf 18 jaar en voor jeugd vanaf 12 jaar. Er wordt gesprint over een lengte van 250 meter met staande start waarbij de sprinter wordt vastgehouden. De kampioenschappen starten met series waarin drie renners het tegen elkaar opnemen. De sprinter die als eerste de finishlijn passeert gaat door naar de achtste finale. Wie daarna ook de kwartfinale, de halve finale en de finale wint mag zich een jaar lang Achterhoeks Sprintkampioen noemen. De wedstrijden worden afgewisseld met de wedstrijden voor Unieke Sporters. Om 15.00 uur staan de finales van het kampioenschap op het programma.

Iedereen kan deelnemen
Deelname aan het Sprintkampioenschap staat open voor fietsers uit de Achterhoek en ver daarbuiten: toerrijders, wedstrijdrijders en aanstormende talenten. Deelname kan met een racefiets, MTB, gravelracer, stadsfiets, tandem of andersoortige tweewieler. De fiets mag niet motorisch ondersteund zijn en moet over deugdelijke remmen beschikken. Als deelnemer ben je verplicht een fietshelm te dragen. Goed om te weten is verder dat deelname geheel voor eigen risico is.

Geen startgeld, mooie prijzen
Deelname aan het Open Achterhoeks Sprintkampioenschap is gratis. Voor de deelnemende sprinters is de prijzenpot rijkelijk gevuld. De winnaar van het kampioenschap wacht daarnaast eeuwige roem als Achterhoeks (Jeugd) Sprintkampioen van 2023.

Ben je op zondag 27 augustus aanstaande van de partij bij het eerste Open Achterhoeks Sprintkampioenschap? Meld je dan direct aan door een mailtje met daarin je voor- en achternaam, adres en telefoonnummer te sturen naar sprintrace@rtcg.nl