Zaterdag 30 december: Marveld-Klassieker wordt CityLido-Klassieker

*** VANWEGE DE SLECHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN IS DE TOCHT GEANNULEERD ***

De Klassieker onder de veldtoertochten die wielerclub RTCG in Groenlo jaarlijks op 30 december organiseert krijgt een nieuwe start- en finishlocatie en daarmee nieuwe naam. Na 25 jaar Marveld Recreatie is CityLido de nieuwe naamgever. In de zalen van het befaamde uitgaanscentrum kan na afloop geproost worden op de laatste toertocht van het jaar 2023. Je kunt je nu al inschrijven via www.fietssport.nl/toertochten/54460

Tussen Marveld Recreatie en de RTCG bestaat een hechte band. Een kwart eeuw lang ontving het recreatiepark de Grolse wielerclub meer dan gastvrij om hier de befaamde toertocht – die jarenlang bij Ludwig dwars door Die Kneipe voerde – te laten starten en finishen. Vele duizenden MTB-ers en gravelrijders leerden zo het vakantiepark en de laatste jaren ook pitch & putt De Blanckenborg aan de Oude Winterswijkseweg kennen.

Nieuwe start- en finishlocatie: CityLido
Ondanks de innige samenwerking is in goed overleg besloten om de 26e editie van de RTCG Klassieker niet meer bij Marveld te laten starten en finishen, maar bij uitgaansgelegenheid CityLido aan de Kerkstraat in Groenlo. RTCG-voorzitter en mede-organisator Harrie Hoitink vertelt waarom: “We zien al een aantal jaren dat fietsers warm lopen voor tochten met een plus, zoals de Bike-Beer-Bbq die we samen met Brouwersnös organiseren. Als organiserende RTCG willen we de deelnemers aan onze Klassieker van 30 december ook zo’n plus bieden in de vorm van een gezellige nazit. Hier is absoluut behoefte aan omdat deze tocht voor veel fietsers de laatste van het jaar is. Bij De Blanckenborg is de binnenruimte voor zo’n nazit echter gelimiteerd. Bovendien is het in die periode bij Marveld Recreatie topdrukte en zijn alle handjes daar keihard nodig. In de zalen van de nieuwe start- en finishlocatie CityLido hebben we meer mogelijkheden voor een gezellige, verwarmde nazit.”

Routes voor gravelaars en voor MTB-ers
Net als vorig jaar biedt de organiserende RTCG deelnemers aan de CityLido Klassieker een flink palet aan routes en afstanden. De vrijwilligers van de vereniging hebben drie tochten voor MTB-ers uitgezet: over 25, 40 en 55 kilometer. De tochten zijn allen uitgepijld en voeren over zandwegen, bospaden en singletracks. De kortste afstand leent zich uitstekend als kennismakingstocht voor beginnende MTB-ers en als gezinstocht. Op de pauzeplek is er voor elke deelnemer soep en een krentenbol. 
Naast de MTB-tochten zijn er ook twee tochten voor gravelrijders: over 50 en 70 kilometer. Deze zijn niet uitgepijld, deelnemers ontvangen enkele dagen voor de CityLido Klassieker een GPX bestand van de route. Ook voor de gravelrijders is er onderweg een pauze met soep en een krentenbol. 

Gezellige afterparty
Deelname aan de CityLido Klassieker op zaterdag 30 december aanstaande kost 10 euro per persoon en 8 euro voor NTFU-leden. Dat is inclusief een kop soep en een krentenbol op de pauzeplek en een consumptie en gezellige muziek na afloop bij CityLido. De fiets kan na de tocht worden gestald in een bewaakte fietsenstalling bij CityLido zodat ongestoord kan worden getoost op het afgelopen fietsjaar 2023. Starten kan tussen 8.30 en 10.30 uur. Je kunt je nu al voor-inschrijven via de website www.fietssport.nl/toertochten/54460