RTCG organiseert opstapavonden voor beginnende fietsers

 

Trek jij er af en toe wel eens met de racefiets op uit of ben je van plan actief te gaan wielrennen? Doe dan je voordeel met de gratis opstapavonden die de Groenlose fietsclub RTCG in april organiseert. Je leert er alles over het rijden van langere ritten, het fietsen in een groep en veiligheid op de fiets. En je werkt tegelijk aan een goede conditie!

In april staan er een serie van in totaal acht opstapavonden op het programma bij de RTCG; elke dinsdag- en donderdagavond. Tijdens de opstapavonden – die worden verzorgd door ervaren fietsers en trainers – leer je als (beginnende) fietser de essentie van veilig wielrennen: rijden in een groep, de techniek van het fietsen (remmen, schakelen, bochten rijden), de gebaren waarmee fietsers elkaar waarschuwen, routekennis, training en materiaal. 

Kleine groep, persoonlijke aandacht

Bij de opstapavonden wordt er gereden in een kleine groep, het tempo is door alle groepsleden bij te houden. Naarmate de maand april vordert worden er steeds langere tochten door de Achterhoek gemaakt. Je werkt daarmee gericht aan een betere conditie en leert tegelijk onze mooie streek op een leuke manier beter kennen. Op Koningsdag 27 april vindt de finale van de opstapavonden plaats; wie dat wil kan deelnemen aan de BIKE-BEER-BBQ die de RTCG samen met Brouwersnös organiseert en in groepsverband de 80 km wegtoertocht rijden.

Ontdek de RTCG

Met de opstapavonden maak je ook kennis met de 150 leden tellende RTCG Groenlo. De RTCG is een actieve vereniging waar volop samen wordt gefietst, waar verrassende tochten worden verreden, waar gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan. Na afloop van de opstapavonden kun je uiteraard lid van deze mooie Grolse vereniging worden.

Deelnemen aan de opstapavonden

Deelname aan de serie opstapavonden in april is geheel kosteloos. Bovendien ben je de hele maand april tot een bedrag van 500 euro verzekerd mocht er onverhoopt een ongelukje gebeuren. De eerste opstapavond is op dinsdag 2 april aanstaande. We verzamelen om 18.45 uur bij Goossens Tweewielers in Groenlo. 

Mogen we je begroeten? Meld je dan wel even aan bij Mathijs Paf door een mail te sturen naar ledenadministratie@rtcg.nl of te bellen naar 06 48 37 34 68. Hij vertelt je graag meer over de avonden en de opzet ervan. Hopelijk tot dinsdagavond 2 april aanstaande!