Fietsen en hardlopen tijdens 3e Dwars deur Grolle

Dwars deur Grolle 2009

Op zondag 16 augustus 2009 vindt voor de derde keer Dwars deur Grolle plaats. Mede-organisator Nico Kok van Lopersvereniging Groenlo legt uit: “Sinds drie jaar combineren we twee takken van sport met het vertier van de kermis in Groenlo. Dwars deur Grolle is een wielerkoers en een hardloopwedstrijd op een stratenparkoers in de binnenstad van Groenlo. En bovendien kan ook de jeugd van 7 tot 12 op de fiets over het parcours crossen tijdens de Rabo Dikke Bandenrace”.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 12 uur start Rabo Dikke bandenrace voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar
  • 13.00 uur start Dwars deur Grolle-loop, een hardloopwedstrijd over een afstand van 5 kilometer
  • 13.45 uur start wielercriterium Dwars deur Grolle met de Masters 40+ die fietsen over een afstand van 50 kilometer.
  • 15.30 uur start van het wielercriterium voor A/B/C amateurs over een afstand van 70 kilometer.

“De start en finish van de wielerkoersen zijn aan de Winterswijkseweg. Terwijl de  hardloopwedstrijd begint aan de Lievelderstraat ter hoogte van nummer 37 om na 5 kilometer te kunnen finishen op de Winterswijkseweg,” vertelt Nico.

Inschrijven voor de Rabo Dikke Bandenrace vanaf 11.30 uur bij scholengemeenschap Marianum aan de Deken Hooijmansingel 1 of van tevoren via info@stofwolk.nl. Deelname is gratis!
Inschrijven voor de hardloopwedstrijd kan vanaf 12.00 uur. Inschrijfgeld bedraagt 3 Euro. De kleedgelegenheid is eveneens in het Marianum.
 

“De organisatie is nu al drie jaar een prettige samenwerking tussen drie verenigingen,” zegt Nico. “De organisatie bestaat uit leden van Ren- en tourclub Groenlo, RTC De Stofwolk en de Lopersvereniging Groenlo en wij worden op de dag van de wedstrijden bijgestaan door vele enthousiaste vrijwilligers.”

Voor verdere informatie kunt u terecht op de volgende websites www.stofwolk.nl en www.lopersvereniginggroenlo.nl.

Organisatie 3e Dwars deur Grolle
Linda Commandeur