Evenementen

Mountainbikeweekend SAUERLAND op 11, 12 en 13 november 2011

Evenals voorgaande jaren willen we weer een MTB-weekend gaan organiseren.
Ditmaal gaan we de Sauerland Hohenflug fietsen. De bedoeling is dat de routes voor elk niveau te doen zijn.

We verblijven in:
Landhaus Westfalen, Stryckweg 40 in Willingen
Tel: 0049 5632 6773

www.landhaus-willingen.de
Ook staat veel info op de site Bike Arena Sauerland (via Google) !!!!

Er lopen vanaf dit hotel meerdere uitgepijlde routes, tussen gemiddeld en zwaar,
Deze routes zijn met nummer/borden/pijlen aangegeven. Ook is het mogelijk met GPS, beschikbaar
gesteld door het hotel te rijden.

Het programma ziet er in grote lijn als volgt uit:

Stroinck winnaar Dwars deur Grolle-loop

Dwars deur Grolle-loopGroenlo - Stefan Stroinck finishte als eerste bij de in ere herstelde Dwars deur Grolle-loop. De renner uit het Duitse Borken ging er al in de eerste ronde van door samen met Eddy Lamers uit Groenlo. De Grollenaar moest hem in de laatste ronde laten gaan. Waarna Stroinck de 5 kilometer-stratenloop in 16.29 minuten op zijn naam schreef.

De stratenloop is onderdeel van het sportevenement Dwars deur Grolle, waar naast een hardloopwedstrijd ook een wielercriterium en voor de jeugd een Rabo Dikke Bandenrace worden gehouden. De loop werd een spannende strijd tussen Groenlose triatleet Eddy Lamers en de Duitse topper Stefan Stroinck  uit Borken, eveneens triatleet. Tijdens de eerste 2 volle ronden liepen de beide lopers  gelijk op en liepen ze uit op de achtervolgers Tonny Klein Gebbink en de van een blessure terugkerende Winterswijker  Lars Duistermaat. In de laatste bocht wist Stefan Stroinck zich echter  te ontdoen van Eddy Lamers en finishte als eerste met 4  seconden voorsprong.  3de werd uiteindelijk Lars Duistermaat, die de Grollenaar Tonny Klein Gebbink toch nog ruim voor bleef.

Bij de dames werd Nicole Hofman met ruime voorsprong eerste. De strijd om de tweede en derde plaats was een stuk spannender. Uiteindelijk finishte Heidie Jentink uit Lichtenvoorde tweede, op 5 seconden gevolgd door Sandra Huntink uit Drempt.

Hevige strijd bij Rabo Dikke Bandenrace

Dikke BandenraceGROENLO - De deelnemertjes aan de Rabo Dikke Bandenrace in Groenlo fietsten of hun leven ervan af hing. Op fietsen in allerlei soorten en maten. De overwinning ging naar Nout Hoffman, Imme Arink, Tjibbe Paardekooper, Linde Krabbenborg, Gijs Leemreize en Karlijn Krabbenborg.

De wedstrijd op de kermiszondag was verdeeld in drie categorieën: tot en met 8 jaar, 9 en 10 jaar en als laatste 11 en 12 jaar. De leeftijd was het enige wat anders was. Bij de start stonden ze klaar met gespannen koppies. En tijdens de wedstrijd hadden ze allemaal rode hoofden en verbeten, bezwete gezichten.

De winnaars worden aangemeld voor de landelijke finale van de Rabo Dikke Bandenrace. Rondemiss Tessa Paardkooper, weet precies hoe dit gaat. In 2009 was zij één van de winnaars in Groenlo en deed ze mee aan de finale. Nu is ze lid van wielervereniging De Stofwolk in Eibergen en fietst ze heel wat wedstrijden, die ze af en toe ook wint.

Dwars deur Grolle keert terug

Groenlo 14 aug. 2011 - Wielrenners en hardlopers keren weer terug in de straten van Groenlo. Na een afwezigheid van een jaar door wegwerkzaamheden aan de Winterswijkseweg, heeft de organisatie dit jaar de handdoek weer opgepakt. Op zondag 21 augustus is er een stratenloop en een wielercriterium, voorafgegaan door een dikke bandenrace voor de jeugd.

Dwars deur Grolle is in 2007 ontstaan naar aanleiding van het afscheid van Tristan Hoffman als profwielrenner in 2005. Sindsdien is er jaarlijks een koers georganiseerd tijdens de kermis, met uitzondering van vorig jaar. "Toen is nog geprobeerd een alternatief te vinden, maar omdat de organisatie graag dichtbij het kermisterrein wilde blijven is toen besloten het helemaal af te blazen," vertelt Linda Commandeur namens de organisatie.

Pagina's