Update Marveld ATB-tocht 2018

wijziging afstand - parkeren - weersvoorspelling - advies bandenspanning

49 in plaats van 45 kilometer
De Marveldtocht kent dit jaar de volgende 3 afstanden: 35, 49 en 60 kilometer. De organisatie heeft de middellange route van 45 kilometer namelijk verlengd naar 49 kilometer. De organisatie wil zo veel mogelijk van de mooie omgeving laten zien en het is zonde om bepaalde bospaden links te laten liggen.

Parkeren
Voor diegenen die met de auto naar Groenlo komen is er voldoende parkeergelegenheid. Volg de bordjes en je word opgevangen door één van de vele vrijwilligers. Parkeren is onder andere mogelijk bij Sportpark Den Elshof aan de Oude Winterswijkseweg en parkeerterreinen van diverse bedrijven aan de Parallelweg.

Weer
Voor de tijd van het jaar wordt het warm, het zou zelfs 8 graden kunnen worden. Weinig wind, een zonnetje erbij en er is geen regen voorspeld. De route ligt er op dit moment goed bij. Perfecte omstandigheden voor een mooie toertocht op de mountainbike!

Start & Finish
Bij de startlocatie de Blanckenborg kan je vooraf uiteraard ook terecht voor een kopje koffie. Na afloop kan je er ook weer aansterken en gezellig napraten over de tocht. Deelname aan de tocht kost €6,- per persoon. NTFU-leden betalen € 4,-. Voor NTFU- en KNWU-leden is er de mogelijkheid om elektronisch in te schrijven met de ledenpas bij de Scan&Go-stand.

Advies bandenspanning
Met de bandenspanning beïnvloed je het comfort, grip en rolweerstand op de mountainbike. De juiste bandenspanning is ook afhankelijk van het weer en het parcours. Het advies voor de Marveldtocht van dit jaar is: Niet te hard, maar ook zeker niet te zacht!

Marveld ATB-tocht / Zondag 30 december 2018 / 35-49-60km / Vertrek tussen 8:30 en 10:00 / 
De Blanckenborg, Oude Winterswijkseweg 45a, 7141 DE Groenlo